De Open Data Workshops

We zijn trots dat zoveel verschillende partijen zich bij het initiatief hebben aangesloten. Daarom kunnen we tijdens de lancering morgen een paar zeer leerzame workshops aanbieden. Eén van de workshops luistert naar de titel:

Vitale coalities vormen een must!
Niet de data, maar de mensen zijn verantwoordelijk dat open data waardevol is voor burgers, de overheid, de wetenschap etc. Om die reden is het belangrijk dat de juiste mensen betrokken zijn om 1) data beschikbaar te stellen, 2) er nieuwe toepassingen voor te bedenken en 3) dat er een groep geïnteresseerde gebruikers is.
Marc Schoneveld is nauw betrokken bij het open stellen van data bij het stadsdeel centrum in Amsterdam. Hij was ondermeer deels verantwoordelijk voor het openstellen van data voor Apps4Amsterdam en en Apps4NL. Jildou Steensma van Favela Fabric (www.favelafabric.com) heeft een ambtenarennetwerk opgezet in Amsterdam rondom open data. Favela Fabric is gespecialiseerd in het bouwen van communities binnen bedrijven en overheden, zij verbinden medewerkers, leveranciers en andere groepen met en binnen organisaties. Van belang is hierin het mobiliseren en activeren van de diverse betrokkenen. Marc en Jildou weten hoe belangrijk het is de juiste te mensen te betrekken en te laten participeren. In deze workshop wordt het fundament ofwel de vitale coalities gevormd rondom open data binnen Flevoland. Volgens deze twee ervaringsdeskundigen essentieel om de meerwaarde voor de samenleving te creëren.
U bent van harte uitgenodigd om in deze workshop te participeren.
Tot morgen!

 

Plaats een reactie